agricolai álláshirdetés

Cikkek

Szilvalekvár 220 l-es hordós kiszerelésben

lekvarfozes 6 lekvarfozes 7

A Agricolae Kft. cégcsoport fő terméke a szilvalekvár. A szatmári vidék évszázadok óta híres a folyó szabályzások miatt mára már visszahúzódó ártereiben növő szilvafáiról. Ezek a szilvafák a múlt század közepéig mintegy dzsungelként lepték el a négy folyó árterületét (Tisza, Túr, Kraszna, Szamos). Az itt termő gyümölcsök félig vadfajták, melyekből mára a Nemtudom szilva maradt meg nagyobb mennyiségben a le nem csapolt árterekben, és néhány helyen az utak mentén. Az így termő szórványkultúrán túl az Agricolae Kft. rendelkezik az egyetlen és legnagyobb telepített Nemtudom szilva termőterülettel (12 ha). Bár a fajta néhány sajátossága megnehezíti a művelést és a feldolgozást, nevezetesen, hogy egy spontántermő fajta éves hozama hektikusan változik, hektáronkénti 1 és 20 tonna között, szemben a nemesített szilvafajták akár hektáronkénti 80 tonnás hozamával, illetve ez a szilvafajta nem magvaváló, így magozása körülményesebb, és a munkafolyamatból eredő veszteségek is nagyobbak a más fajtákéhoz képest.

lekvarfozes 8Rendhagyó tulajdonságai között viszont a legfontosabb, amiért ezt a szilvát termesztjük és feldolgozzuk, hogy ennek a fajtának a gyümölcse tartalmazza a legtöbb gyümölcscukrot, illetve a félvad jellegéből eredően a betegségekkel, kórokozókkal szemben az egyik legellenállóbb. Ez a szilvafajta az eredeti alapanyaga a méltán híres Szatmári Szilvalekvárnak és Szilvapálinkának.
A magas gyümölcscukor tartalomnak köszönhetően a Nemtudom szilvából készült lekvárhoz nem kell sem cukrot, sem más segédanyagot hozzáadni. A hagyományos szilvalekvárfőzés értékeit megtartva, de annak technikai hiányosságait kiegészítve készítjük ezt a „népi gyógyszert” gömbvákuumüstös technológiával, minek köszönhetően a lekvárt 100°C helyett 50°C főzzük, így megmaradnak benne a vitaminok, íz- és illataromák. Ezen eljárás révén vagyunk képesek elérni, hogy az általunk készített szilvalekvár HMF (égetett részecske) tartalma az egészségügyi határérték alatt marad. A gyógyszer kifejezés nem túlzás, hiszen a szilvalekvár valóban alapanyaga számos emésztőszervi betegségek, illetve funkcionális zavarok gyógyítására kifejlesztett gyógyászati terméknek. Mi, szatmári emberek viszont valljuk, és ezt a tudományos vizsgálatok is alátámasztják, hogy a tájegységünkön termő Nemtudom szilvából készített lekvár igazi medicina, magas vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalma igazoltan rák megelőző hatású, valamint a szív és érrendszeri betegségek kialakulását is gátolja, nem mellesleg nagyon finom!

hordos termekek 1 hordos termekek 2

also csik

Kiadványunk

cimlap

Cégadatok

Cég név: AGRICOLAE KFT.
Cégjegyzék szám:
15-09-065289
Adószám: 11652890-2-15
EU adóigazgatási szám:
HU 11652890
Ügyvezető: Biró Csaba
Székhely: 4741 Jánkmajtis, Vörösmarty u. 19.
Fő tevékenység: Zöldség-Gyümölcs Nagykereskedelem, Szilvalekvár gyártás

Árfolyamok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben