sz 2020

agricolai álláshirdetés

„K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című, GINOP-2.2.1-18 kódszámú pályázat

sz 2020

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

 

 

 

 

Az AGRICOLAE Kft. K+F versenyképességi és kiválósági együttműködéseinek támogatására
2020.10.12

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg térség gyümölcs termesztési és feldolgozási komplex rendszerének fejlesztése a hatékony és fenntartható gazdasági működtetés érdekében” című projekt megvalósításához az AGRICOLAE Kft. és a Szent István Egyetem alkotta konzorcium 961,47 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesült a „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” című, GINOP-2.2.1-18 kódszámú pályázati kiíráson.

Az AGRICOLAE Kft. legfontosabb célkitűzése a projekt megvalósításával a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei különleges íz- és zamatvilággal rendelkező, tradicionális gyümölcsökből innovatív, kíméletes tartósítási- és gyártástechnológiával, magas hozzáadott értékű végtermékek előállítása, hazai és külföldi piacokon történő értékesítése, valamint ökoszisztéma-alapú gazdálkodás feltételeinek kidolgozása és térségben való adaptálása.

Céljainak megvalósítását a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karával szorosan együttműködve konzorciumi formában az Egyetemen felhalmozott tudást és innovációs készségeket felhasználva valósítja meg. A kutatás-fejlesztési projekt célkitűzéseit a konzorcium három tématerület köré szerveződve kívánja elérni: A „Komplex minőségirányítási rendszer kidolgozása és adaptálása” című témával a megfelelő minőségű és eredetismert alapanyag hatékony előállítása, valamint a termelők szövetségbe való bevonása a cél.

A „Technológia fejlesztése a nagy hozzáadott értékű termékek előállítására” tématerület a komplex technológiák kidolgozásával és megvalósításával a szatmári ízekre jellemző, magas hozzáadott értéket képviselő termékek előállítását célozza. A „Szatmári ízek gazdasági értékekre való realizálása” című téma célja pedig a szatmári eredetű gyümölcsökből készült piacképes termékek forgalomba hozása és értékesítési láncuk megszervezése. A projekt eredményeként kezdetben csak hazai, később nemzetközi piacokra is szánt innovatív, piacképes termékek jönnek létre, ilyenek a különböző szatmári eredetű és zamatú, magas hozzáadott értékű gyümölcssaláta termékek, a koktélmeggy és a dobozos bio gyümölcslevek.

A prémium minőségű céltermékek előállítása további innovációk végrehajtását követeli meg, amelyek a szántóföldtől az asztalig a teljes élelmiszerláncot felölelik. Ez magában foglalja a modern agrotechnológiai és növényvédelmi eljárások, valamint új szemléletek bevezetését, post-harvest technológiák kidolgozását, a gazdálkodási szemlélet fejlesztését, a termelők felmérését, képzését, tudásanyag megosztását, a "Gyors mérési módszer és protokoll”, a monília detektálás újszerű megoldásának kidolgozását, adatbázis létrehozását a gyümölcsök nyomonkövetésére, valamint védjegyrendszer kidolgozását a térségben termesztett gyümölcsök ill. abból készült termékek igazolására.

A piacképes termékek előállításához egyrészt új, innovatív gyártástechnológiák, kíméletes tartósítási technológiák, valamint korszerű csomagolástechnológia kifejlesztése, másrészt céltermék specifikus egyedi eszközfejlesztések szükségesek. A kutatási eredményeknek megfelelően speciális osztályozógép, hőkezelő berendezés és passzírozógép, valamint technológiák kifejlesztése történik.

Fenti célokat a konzorcium olyan együttműködésben valósítja meg, melyben az Egyetem laboratóriumi, kísérletes vizsgálatokkal, az alapanyag és a végtermék vizsgálatait végzi, az itt előállt adatoknak, következtetéseknek és fejlesztési javaslatoknak megfelelően az eredmények ipari környezetbe történő optimálását, a gyárthatóság feltételeinek kidolgozását az AGRICOLAE Kft. végzi. A projekt 36 hónap alatt 1,49 Mrd Ft tervezett költséggel, 961,47 MFt támogatásból valósul meg.

További információ kérhető:
Bíró Csaba; tel.: +36/30-475-6763; email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Projekt azonosítószáma: GINOP-2.2.1-18-2020-00025

also csik

Szilvalekvár teszt

Szilvalekvárteszt

Cégadatok

Cég név: AGRICOLAE KFT.
Cégjegyzék szám:
15-09-065289
Adószám: 11652890-2-15
EU adóigazgatási szám:
HU 11652890
Ügyvezető: Biró Csaba
Székhely: 4741 Jánkmajtis, Vörösmarty u. 19.
Fő tevékenység: Zöldség-Gyümölcs Nagykereskedelem, Szilvalekvár gyártás

Árfolyamok

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebben